Mapa dels tancaments de grups (BTX, cicles formatius...)

Veure el "Mapa dels tancaments de centres públics" en un mapa més gran...

dijous, 22 d’abril del 2010

IES La Ribera: final del malson? i també de l'IES Pedraforca, de l'Hospitalet?... Però encara falten més... La lluita continua!

Del blog de l'IES La Ribera (MOntcada i Reixac)... un breu que marca el camí...




El curs vinent tindrem 1er i 2on de barxilletat.
Felicitats a tota la comunitat educativa.
Amb més calma ampliarem la noticia."


I de l'IES Pedraforca (L'Hospitalet)? ...també hem aturat la supressió!!

"HEM SALVAT EL BATXILLERAT DE L'INSTITUT PEDRAFORCA DE LA FLORIDA

Benvolguts amics i amigues,

Davant la decisió del Departament d’Educació de tancar el batxillerat a l’ Institut Pedraforca, ens hem mobilitzat, hem tingut moltes converses,... i per fi podem comunicar-vos una bona noticia:

l’Ajuntament de L’Hospitalet ha acordat amb la Generalitat aturar la decisió de tancar l’Institut Pedraforca el proper curs.

S’ha acordat amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que no es prendrà  cap decisió sobre el futur de l’Institut Pedraforca de la ciutat i que es treballarà  i consensuarà  en el marc de la Taula Mixta de Planificació l’oferta dels ensenyaments postobligatoris de L’Hospitalet a partir del curs 2010-2011. Aquesta Taula que presideix el tinent d'alcalde d'Educació, Lluís Esteve, farà un treball de planificació de l'oferta post-obligatòria a la ciutat.

L’objectiu de les dues administracions a l’hora de planificar el futur dels estudis postobligatoris és aconseguir incrementar el nombre d'alumnes que cursin estudis postobligatoris a L’Hospitalet, tant de batxillerat com de formació professional, i finalitzar-los amb èxit.
Ens alegrem d’aquesta noticia pel que significa pel barri de la Florida, i per la decisió de treballar de forma consensuada."




Des de CCOO volem felicitar a tota la comunitat educativa,  implicada al màxim en la defensa dels batxillerats en tots els centres.  Aquest camí, que també estan seguint altres centres, com l'IES Miquel Tarradell, l'IES La Pineda, i molts altres..., és el camí que cal seguir: Coordinació, participació de tota la comunitat educativa, solidaritat de l'entorn i la seva implicació. Amb arguments, amb suports unitaris, amb complicitats. I amb força.

CCOO hem estat en pemanent contacte amb els centres afectats, i des del començament ens vam mostrar a disposició dels centres per ajudar-los, assessorar-los, facilitar les tasques i difondre els seus documents. Amb l'únic objectiu: aturar la mesura, buscar solucions... sense buscar cap protagonisme ni cap intent d'instrumentalitzar la situació.  I el nostre compromís continua essent aquest.  Ens mantenim igual, a la vostra disposició.


Però hi ha molts altres que encara estan afectats per les mesures...  i hem d'estar alertes davant les contínues improvisacions en tot aquest procés... Perquè una cosa tenim clara CCOO: l'Administarció està actuant de manera irresponsable i sense cap planificació clara ni consensuada.Davant d'això, el que toca és ATURAR les mesures, plantejar una moratòria total i fer les coses com cal: Planificant, consensuant, definint quin model tenim i cap a on volen anar-hi...

Per debatre tot això, CCOO, USTEC. ASPEPCi UGT fem una crida unitària a tots els centres afectats i se'ls convoca a l'assemblea de centres públics de secundària afectats per les supressions de grups o línies, fusions o tancament.

dijous 29 d'abril, a les 18:00 a l'IES Jaume Balmes de Barcelona 

Convoquem: CCOO, USTEC, ASPEPC i UGT.