Mapa dels tancaments de grups (BTX, cicles formatius...)

Veure el "Mapa dels tancaments de centres públics" en un mapa més gran...

dilluns, 12 d’abril del 2010

11 d'abril. Les AMPA reclamen una educació pública de qualitat



El passat 11 d'abril,  uns 400 representants de les AMPA de l'Àrea Metropolitana   s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per demanar més recursos per al sistema educatiu, una autèntica educació de qualitat, més suport per a aquestes associacions i una conciliació real de la vida professional i familiar.
 

Convocants: Federació d'AMPAs de Badalona, Sta. Coloma de Gramanet, Sant Boi i L'Hospitalet, amb alumnes i professorat de diferents centres educatius, i amb el suport d'altres AMPAs de Barcelona.




















Som 5, 10 , centenars de famílies que hem sortit al carrer en quatre dies, sense temps, sense gaires mitjans i ho hem fet. 

Hem expressat la nostra voluntat de que els nostres representants facin el que diuen: garantir un sistema públic de qualitat, on les escoles, dites inclusives, disposin dels mitjans econòmics suficients per portar a terme els ensenyaments obligatoris i post obligatoris. On qualsevol alumne, sigui quina sigui la seva procedència, o situació personal, pugui desenvolupar al màxim les seves capacitats i per tant, pugui afrontar el futur amb les eines suficients per tenir una vida digna. 

No demanem res que no estigui recollit ni a la Constitució, ni a l’Estatut ni al preàmbul de la llei d’Educació de Catalunya.  Una societat més justa, un país que vol ser considerat un Estat social i democràtic de dret, no pot assolir aquestes fites sense un sistema educatiu de qualitat.

Per tot això, per el futur dels nostres fills i filles, us encoratjo a continuar amb aquests plantejaments.

Alguns de vosaltres m’havíeu comentat que, lamentablement, no podríeu ésser a la plaça de Sant Jaume, però els que sí que hi érem hem fet prou de soroll.
Ara hem de fer balanç. S’han afegit a Badalona, Santa Coloma, Sant Boi i L’Hospitalet, l’agrupació de Gràcia, i el Masnou. Serem una taca d’oli per una causa justa.

Continuarem treballant i informant-vos de totes les nostres reflexions i accions.

Mª Ángeles Mesa Sánchez
L’Hospitalet



Seguiment de la notícia: